luonnonmukainen uima-allas

Luonnonmukainen uima-allas

luonnonmukainenuimaallasSuodatus ilman kemikaaleja – ei klooria allasveteen.

Luontoa säästävä ja terveellinen allas

Biologisesti toimivia uima-altaita on tehty jo kymmeniä vuosia sekä Euroopassa, että USA:ssa. Altaiden toiminnan periaatteena on suodattaa allasvesi ilman kemikaaleja luonnonmukaisesti. Suodattimena käytetään mm. biologisesti toimivia suodattimia, vesikasveja ja suodattavia materiaaleja (esim. zeolith ja substraatti).

Biologinen uima-allas säästää luontoa ja on terveellinen ratkaisu käyttäjälleen. Käyttökustannukset ovat myös suhteellisen pienet. Altaasta ja sen ympäristöstä saa hyvällä suunnitelulla todellisen keitaan kotipihaan.

Uima-allaskuva1Näin se toimii:
Allaskokonaisuus muodostuu itse uima-altaasta ja sen lisänä olevasta suodatinaltaasta.

Altaat ovat erotettuja toisistaan seinämällä siten, että suodatinaltaan materiaalit eivät pääse allasveteen. Suodatinaltaassa on allasveteen suhteutettu määrä suodattavia materiaaleja ja vesikasveja.

Veden kierrot uima- altaasta suodatinaltaaseen tapahtuu reunaskimmereiden kautta pumppukammioon, jossa on paineellinen suodatin (biologisesti toimiva) ja riittävän kokoinen UV-laite. Pumppukammiosta vesi johdetaan suodatinaltaan pohjalle tehtyyn suodatinkuoppaan jossa on kerroksittain erilaisia suodattivia kivimateriaaleja. Suodatinkuopasta vesi kulkeutuu suodatinaltaaseen ja sieltä takaisin uima-altaaseen puhtaana.

________________________________________________________________________________

Hyvä materiaali toteuttaa Luonnonmukainen uima-allas on Firestone allaskumi, joka on kestävää ja ominaisuuksiltaan erittäin monipuolista. Allaskumista voit lukea enemmän Firestonen allaskumi- sivulta.

Luonnonmukaisia uima-altaita on ollut toteuttamassa moni viherrakentaja, lisätietoa ja tiedustelut lähimmästä viherrakentajasta löydät Viher- ja ympäristörakentajien (Vyra) kotisivuilta.

Nelosen Huvila ja Huussi- ohjelma esitti vuonna 2013 ja 2016 nelosella jakson, jossa toteutettiin luonnonmukainen uima-allas.

Comments are closed.