Vesipuutarhan talvehtiminen

Altaan / Vesipuutarhan talvehtiminen

Sopiva aika
Vesipuutarhan talvikuntoon laittaminen kannattaa aloittaa ennen yöpakkasia.

Puutarha-allas
(valmis- sekä allaskalvoallas)

Altaasta tulee poistaa roskat mahdollisimman hyvin ennen jäätymistä. Jätetään täyteen vettä ja pumppu + mahdollinen muu tekniikka pois (ks pumpun ym säilytys alla). Kun allas on täynnä vettä ja jäätyy, ei routa pääse liikuttelemaan allasta paikaltaan.

 

Kala-allas 

Altaan tulee olla vähintään 80cm, mielellään 100cm syvä jotta se ei jäätyisi pohjaan asti ja kalat säilyisivät hengissä Suomen kylmän talven. Altaassa tulee olla koko talven ajan jäässä aukko, jotta lahokaasut pääsevät haihtumaan pois ja allasvesi saa happea. Hyviä keinoja/laitteita altaan aukipitämiseen ovat ilmapumput, termostaattiohjattu lämmitin tai esimerkiksi styrox venttiilit.

Pumput

Säilytetään jäätymättömässä tilassa. Muista puhdistaa pumpun ankkuri huolella, ettei sinne jää sisään likaa joka voisi jumittaa akselin. Pumppu suositellaan säilyttämään esimerkiksi vesiastiassa, jottei lika pääse kuivumaa pumpun liikkuviin osiin. Muista myös ennen käyttöönottoa keväällä tarkistaa käsin, että pumpun ankkuri pyörii vapaasti ja huuhdella mahdollinen suodatinsieni.

Comments are closed.