suodattimet

puhdas vesiSuodattimen avulla helpotetaan altaan hoitoa ja saadaan allasvesi pysymään kunnossa pienellä vaivalla. Suodattimen käyttö on välttämätöntä, jos altaassa on elämää. Kaikki suodattimet on tehty luonnonmukaiseen (biologiseen) altaanhoitoon, eivätkä sisällä myrkyllisiä kemikaaleja.

Suodattimen tulisi olla käytössä koko altaan käyttöajan. Suodattimen pumppua ei pidä sammuttaa kuin puhdistuksen (ei suositella tehtäväksi usein) ajaksi, ettei hajottajabakteerien toiminta heikkene.

Pieniinkin altaisiin voidaan laittaa kaloja, kun huolehditaan kunnon suodatuksesta ja siitä, että kaloja ei ole liian paljon. Suositeltu altaan syvyys on vähintään 80cm, mieluiten 100cm. Ataan koko, sijainti, valon määrä, ym tekijät vaikuttavat suodattimen valintaan oleellisesti. Perustana suodattimien toiminnalle on turvata välttämättömien mikro-organismien kehitys . Muista käyttää altaassasi myös Allassubstraattia (ks. altaanhoitotuotteet) ja zeolithiä etenkin jos altaassasi on kaloja, jotta mikro-organismit voisivat toimia tehokkaasti ja saat suodattimestasi täyden hyödyn. Alla on tietoa erilaisista suodattimista.

_____________________________________________

suodatin-ja-pumppuSuodattimet toimivat kahdella eri tekniikalla: paineelliset suodattimet ovat helppohoitoisia ja tehokkaita. Kun suodattimeen pumpataan vettä, sinne muodostuu painetta, jonka jälkeen veden voi ohjata vaikka oikeankokoiseen puroon. Puhdistus tapahtuu yksinkertaisesti avaamalla venttiili, jolloin suodatin huuhtoutuu. Painovoimasuodattimissa vesi virtaa vapaasti suodattimen läpi puhdistuen ja valuu puhtaana takaisin altaaseen.

Useimmissa suodattimissa on mukana UV-laite
UV-laite on tarkoitettu veden puhdistukseen ja kirkastamiseen UV-säteilyn avulla. Leväkasvuston äkillinen lisääntyminen voidaan tehokkaasti ehkäistä UV-laitteella ja lisäsuodattimen avulla. Säde rikkoo levärihmaston ja kuollut levämassa jää suodattimeen eikä pilaa altaan vettä. Suodattimeen sitoutuu myös muu altaaseen tullut lika ja pöly ja näin vesi pysyy kunnossa ilman lisätoimenpiteitä. UV-laitteita löytyy pienistä 5 w valoista aina 130 w asti.

UV laite

UV-laite

Paineelliset suodattimet

BioPressure

Suodatin sisäänrakennetulla UV-laitteella. Helppo sijoittaa ja voidaan kaivaa osittain maahan. BioPressurea on kaksi eri kokoa: 3000 L ja 7 000 L (valittavana settinä tai pelkkänä suodattimena).

 

BioPressure
_____________________________________________

HEISSNER_smartline_LOGO HLF 4000-00

Paketissa pumppu 2000L/h -35 W, UV laite 9 W ja letku 3 m/ 19 m.

HLF4000-00

_____________________________________________

FPU-Set

Setti sisältää pumpun, letkut ja liittimet. Max. 10 000 L altaille.

fpu10000

_____________________________________________

Painovoimasuodattimet

FiltraClear
Sopii altaisiin 2 500 L aina 8 000 L asti. Suodattimissa on sisäänrakennettu UVC-laite.

filtraclear

Video Filtraclear-suodattimen asennuksesta:

_____________________________________________

FiltraMax

Suodattimia voidaan liittää useampia toisiinsa, jolloin saadaan riittävä suodatusteho isoihinkin altaisiin. 9 000 L – 12 500 L. Perusyksiköt max. 3 x 12 500 L
filtramax
Video Filtramax suodattimen asennuksesta:

_____________________________________________

BioPure

Veden alla toimiva tehokas esisuodatin puutarha-altaisiin. Se on myös hyvä esisuodatin kala-altaisiin.

biopure

_____________________________________________

 

Vielä isompi allaskokonaisuus?

Heissner Apollo suodattimet
Suodattimissa on Vortex kammio johon isommat irtoroskat jäävät. Suodattimissa on koosta riippuen 3-4 suodatinkammiota joissa on erilaiset suodatinmateriaalit. Suodatinharjat, Japan suodatinmatot ja substraattikammio. Lisäksi toimitukseen kuuluu aloitusbakteeri- ja fosfaattisitojapakkaukset joiden avulla voidaan vielä tehostaa suodatustulosta. 40m³, 80m³ ja 120m³ altaille

Fiap suodattimet
Suurimmat valmiit järjestelmät riittävät niin pitkälle, kun tarve vaatii. Näihin järjestelmiin lisätään poikkeuksetta UVC-laite, sekä ilmapumppu tehostamaan suodattimen toimintaa. Kysy lisää kauppiaaltasi.

Elämää altaassa? →
– kalat lisäävät suodatustarvetta huomattavasti, valitse ainakin 2-4 kertaa tehokkaampi suodatin
– uima / kahluualtaana käytettäessä suodatin ja pumppu asennetaan aina altaan ulkopuolelle.

Comments are closed.