altaanhoito

Altaanhoitotuotteet ovat tärkeä osa vesipuutarhaa ja säästävät monelta vaivalta.

Altaan veden hoito kannattaa olla ennakoivaa, jolloin säästyy monelta vaivalta. Veden saa pysymään kauniina ja kirkkaana erittäin pienellä vaivalla, mikäli altaanhoidon aloittaa heti, ennen kuin mitään ongelmia on edes ilmennyt. Altaanhoitotuotteet ovat pääosin biologisesti suodattavia materiaaleja ja ovat suositeltavia, helppoja ja toimivia veden puhtaanapidossa.

altaanhoitoVeden kuuluu olla liikkeessä, aivan niin kuin luonnossakin, pysyäkseen hyvänä. Allaspumppu on siis ensimmäinen askel veden kunnossa pysymiseen. Purot, putouksen ja suihkuttavat patsaat antavat myös osaltaan vedelle lisähapetusta.

Altaanhoitotuotteet ovat hyvin tärkeä osa allasveden hyvinvointia, lisäksi suodatin on suuri apu jopa pieneenkin altaaseen, kun vesi halutaan saada pysymään kauniina erittäin pienellä vaivalla. Kala-altaissa tulee olla suodatin käytössä aina, lisäksi suurempiin allaskokonaisuuksiin kannattaa ottaa suodatin käyttöön, suodattimista lisää omalla sivullaan.

 

ALLASSUBSTRAATTI

substraatti

Substraattia levitetään altaan pohjalle ja reunakouruihin.

Kaikkin altaisiin suosittelemme Allassubstraatin käyttöä. Allassubstraatti on suodattavaa ”soraa”, jota laitetaan altaan pohjalle ja reunakouruihin. Se estää tehokkaasti levittymistä ja sitoo likaa ja pölyä. Substraattiin vähitellen muodostuva pieneliöstö käsittelee likaa ja toimii näin biologisena suodattimena. Suositellaan käytettäväksi jokaisessa altaassa, ei sisällä kemikaaleja. Jos altaassa on kaloja, suositellaan käytettäväksi Zeolithin kanssa.

 

 

 

 

 

ZEOLITHzeolith
Imee myrkyllistä ammoniumia (mm. kalojen jätökset, mädäntyvät lehdet) ja näin olllen vähentää levän muodostumista. Täysin myrkytön ja luonnonmukainen. Lähes välttämätön kala-altaisiin. Vaikutus kestää noin kolme kuukautta, jonka jälkeen voidaan poistaa altaasta ja käyttää lannoitteena ja maanparannusaineena puutarhassa.

 

 

 

 

AQUA GEL BALLS
Ubbinkin Aqua gel balls – uutuus 2019
Saavat veden kirkkaaksi ja terveeksi. Niiden sisältämät entsyymit, kuten amylaasi, avustavat liiallisten ravinteiden hajoamista ja pystyvät pilkkomaan selluloosaa, joka on lehtien ja kuolleiden kasvien pääainesosa. Annosteluohje: jaa tasaisesti suoraan altaaseen noin 20kpl geelipalloja / 1000 litraa. Geelipallot vajoavat hitaasti pohjaan ja vapauttavat entsyymit 2 viikon sisällä. Käsittely toistetaan tarvittaessa 2-3 viikon jälkeen.

 

ALLASVEDEN HOITOSETTI 1-2-3 (TZ714 3 x 250ml)

altaanhoito_tz714Setti sisältää tärkeät ja helppokäyttöiset tuotteet veden kunnossapitämiseksi.

1) allasvesi on usein liian kovaa ja mineraaliköyhää, johtuen kaivo- tai sadeveden käytöstä. Lisäämällä 1 – allasveden stabilointiaineen, saat veden helposti muutettua takaisin allasvedeksi ja pysymään hyvänä.

2) Jos altaaseen on jo muodostunut levää, lisäämällä 2 -levät pois aineen, levät häviävät ja aine hoitaa myös allasvettä niin, ettei uutta leväkasvustoa synny.

3) Jos vesi on sameaa, lisää 3- allasveden kirkastusaine, joka 3 kirkastaa veden nopeasti ja estää levän kasvua sekä sitoo fosfaattia.

KÄYTTÖOHJE 1-2-3

SKIMMERI
Skimmeri on ns. kelluva haavi, joka kerää roskat veden pinnalta itseensä. Estää roskien painumisen altaan pohjalle.

skimmeri

 

haaviHAAVIT
Jokaisen vesipuutarhurin perusväline. Haavilla voidaan kerätä lehdet ja roskat altaasta. Valikoimissa on useita malleja, teleskooppi varrella ja ilman.

 

 

 

 

lehtiverkkoLEHTIVERKOT
Ovat oiva apuväline esimerkiksi syksyisin, jos altaan lähettyvillä on lehtiä pudottavia puita.

 

acquaarteclean

 

ACQUA ARTE CLEAN
Tarkoitettu suihkukaivojen veden puhtaana pitämiseen. Loistava tuote, joka pitää suihkukaivot näyttävinä ja levät, kotilot ym. loitolla. Ubbinkin Acqua Arte -seteissä mukana 50ml, noudata aina annosteluohjetta.

 

 

 

AQUA CLEAR
Ubbinkin Aqua Clear auttaa, jos levää on ehtinyt jo muodostumaan. Liuosta kaadetaan altaaseen annosteluohjeiden mukaan ja se auttaa hyvin pikaisesti leväongelmaan.

 

Comments are closed.